Barbara Jacobs, Stone of Health  

Stone of Health
praktijk voor holistische gezondheidszorg
 

    De vijf natuurgerichte pricipes


1) Basis van leven is ENERGIE – Energie zijn frequenties. Daarop zijn EAV (Elektroacupunktuur volgens Voll) en Bioresonantietherapie gebaseerd.

Stone of Health werkt voor diagnose en therapie met apparatuur van Kindling (Duitsland). Voor kinderen tot ca. 3 jaar oud wordt voor de anamnese van een biotensor gebruik gemaakt.

Tevens worden er energetische trillingen van kleuren, geuren (natuurlijke oliën), Bach- en Nederlandse Bloesem Remedies en Biophotonen ingezet.

In sommige gevallen wordt aan het begin van een sessie Reiki toegepast om desbetreffende cliënt te laten gronden voordat met de behandeling wordt begonnen.

2) Prikkeloverdracht – Na het vaststellen van de ziekmakende trilling/energie wordt als behandeling Bioresonantietherapie toegepast. Daardoor wordt (al meteen meetbaar) de verstorende energie geneutraliseerd en de genezing in gang gezet. Deze behandeling wordt na een bepaalde periode herhaald (getest met EAV en/of biotensor).

3) Drainage – Een van de punten waar bij een consult aandacht aan wordt geschonken, is de belasting van het lichaam door verzuring, straling en toxische stoffen uit milieu, voeding etc. en daardoor overbelasting van o.a. het lymfe-, nier -en bindweefselsysteem. Door activering van de detox-organen wordt de uitscheiding van deze stoffen bevorderd en pas dan kan het menselijke systeem weer beter in balans komen.

Bij sommige cliënten wordt ter ondersteuning van ontgiften en ontzuren gebruik gemaakt van een detox voetenbad. Deze is afkomstig uit Zwitserland en is daar geregistreerd als medisch apparatuur. Er kunnen verschillende programma's toegepast worden (wordt uitgetest met biotensor).

4) Voeding – Naast het ondervragen over het dagelijkse voedingspatroon, advies van gezonde voeding en het vaststellen van allergieën wordt er ook advies voor aanvulling met voedingssupplementen gegeven. Vaak is een aanpassing van het voedingspatroon (b.v. het vermeiden van allergenen) al voldoende om de klachten te verminderen.

5) De Psyche speelt een heel belangrijke rol bij het ontstaan en manifesteren van een ziekte in het menselijke lichaam. Emotionele blokkades, trauma's uit het verleden, stress (lichamelijk en psychisch) kunnen allemaal oorzaak zijn voor géén of alleen maar een onvoldoende herstel van het lichaam. Gedurende de sessies wordt aan deze punten aandacht geschonken. Het is belangrijk de signalen die het lichaam geeft te leren interpreteren en hiernaar te luisteren en ze niet te ontkennen. Lichaam en geest vormen een holistische eenheid. Pas als allebei in balans zijn kan het tot een volledig herstel komen.